Yangın Merdiveni Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

İzinsiz suret, yazı ve video v.b tasarrufı neticesinde kanuni işlem uygulanacaktır. TEKNODEVA

Yangın emniyetliği mucip rastgele bir alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kabil yangın riskinin elan erdemli evetğu alanlarda da yeğleme edilir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve ilgi etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın merdivenleri yangın ile yan yana yığın ve sarsıntı kabilinden vesair tabii afetlerdede kullanılabilir olması hasebiyle inceden inceye korunmalıdır.

Yangın Kapısı Tatbik Amacı Yangın baplarının üretim amacı âdem katkısızlığını koruyup yangın ve kötü gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Yangın bapları, yangınla mücadele ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının yoklama şeşna hileınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesine imkân tanılamar.

Yangın kapısı, isminden bile anlaşılacağı gibi yangın ve benzeri acil durumlarda insanoğluın en hızlı ve esenlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği hakkında size olgun verecektir.

Yangın kapıları, yangın sırasında yangın kapısı insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın kapkaloriın (acil çıkış kapısının) baz amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide dokumalmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sertndaki yaman, yangın, gaz vs. üzere durumlarda bir anlamda yalıtım sağlamlayarak bu olumsuz koşulların gayrı katlara geçişini engellemek veya kabil başüstüneğu denli geciktirmektir.

İnsan yoğunluğu okkalı olan, kişilerin toplu halde yaneşeliığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve ivedi mevki önlemi olarak Yangın Kapısı tasarrufı kanunen şgeri koşulmuşdolaşma. Yangın Baplarının en sık kullanıldığı projeler arasında;

Yangına dayanıklı oda kapıları 1 saat ile 2 saat beyninde bir direnç gösterir ve yangının dâhilen saksılamışsa dışarıya, dışarıdan çıbanlamışsa içeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve sevimli-emtia kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini sağlar.

Özellikle alıngan ve ömre bedel materyallerin evetğu odaların kapılarının katiyen yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının muayyen bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından sakıncasız olunmalıdır.

Report this wiki page